Van dakgoot tot dakpan.


Dakgoten zijn goede opvangplaatsen voor bladeren die loskomen door klimaat –en weersveranderingen. Echter zijn het niet alleen bladeren die in de goot gaan zitten. Het is bij de meeste daken bijna vanzelfsprekend dat alles dat op het dak terecht komt ook in de dakgoot belandt. Denk daarbij aan de rommel die vogels of vleermuizen regelmatig laten vallen op uw dak.


Door de dakgoot regelmatig schoon te maken voorkomt u dat niet alleen de dakgoot verstopt raakt, maar ook de afvoer. Een verstopte afvoer kan uiteindelijk leiden tot overstromingen uit de dakgoot. De vervuiling druipt dan langs de muren van uw woning. Er ontstaan lekkages door verrotte plaatsen waar het water langdurig blijft zitten. Op termijn zal er ook schimmelvorming, larve –en ongedierte kweking optreden.


Door uw dakgoot goed te onderhouden voorkomt u dat ongedierte zich gaat nestelen bij uw woning. Voornamelijk bij een lekkage van bijvoorbeeld de dakgoot hoopt zich bladeren en viezigheid op. Deze begint vooral met warm weer snel onaangenaame geurtjes te verspreiden en zal ook beschimmelen. . Bepaalde ongedierte zoals vliegen en insecten komen hier op af. Doordat uw lekkende of verstopte dakgoot veel ongedierte trekt, zullen ook plaagdieren hierop af komen.